HTML

Anyone4tennis?

Te is teniszbolond vagy? Érdekelnek a hírek, érdekességek egy kicsit más szemszögből? Szeretnéd, ha véleményed bekerülne a teniszközvetítésekbe, vagy a blog tartalmába? Csatlakozz, olvass, szólj hozzá!

Friss topikok

  • Sztrego: Amít Nadalról írsz Csaba, sajnos igaznak tűnik, valóban maga alatt volt a díjátadón. Nem szokott í... (2011.07.22. 17:10) Szilánkok
  • samucsek: @laciii79: Persze, ezzel egyetértek. Olyanok mintha a The Muppet Show-ból jöttek volna :-) (2011.07.06. 13:30) Nem, nem és nem!
  • Keltafan: Hát, nem hinném, hogy olyan marhára unalmas lenne egy 2008-ashoz hasonló Fedal-döntő. Életem legn... (2011.06.29. 04:34) Az a szép zöld gyep
  • darage1: Bocs Csaba, de Gonza '80-as születésű, azaz éppencsak belépett a harmadik ikszbe (már ha jól értel... (2011.06.24. 23:17) Megáll(t) az idő
  • discretio: Aki bölcs, az addig játszik ameddig élvezi a játékot . Függetlenül attól, hogy éppen hányadik a li... (2011.05.16. 16:40) Mikor lesz a most?

Linkblog

2011.03.21. 10:44 Topor

Megkezdődött.....

Pár perccel az után, hogy 4-6, 6-3, 6-2 arányban legyőzte a világelső Rafel Nadalt az Indian Wells-i Masters torna döntőjében, Novak Djokovics a valaha volt legjobb teniszezőnek nevezte a spanyolt. Nadal kilenc Grand Slam trófeát gyűjtött eddigi karrierje során, szemben a tizenhatszoros GS győztes Roger Federerrel. Nadal elnevette magát, amikor meghallotta legyőzője dícsérő szavait, és mindössze annyit fűzött hozzá, „ez nem igaz”, a szerb azonban kötötte az ebet a karóhoz.

„Szerintem igenis a valaha élt legnagyobb, hiszen mindössze 24 éves és már most annyi mindent elért.” mondta Djokovics. „Még sok-sok év áll előtte és azt hiszem, simán megelőzheti Rogert a Grand Slam trófeák számában is.”. ( Matthew Cronin)

Én meg azt hiszem, elkezdődött valami, amit pszichikai hadviselésnek nevezünk. Djokovics roppant tudatos, és láthatóan nagyon komolyan veszi új misszióját. Példa erre, ahogyan felállt a padlóról tegnap, és példa erre, ahogyan most megpróbálja elbagatellizálni saját szerepét ebben a történetben. Beszéljenek csak a rajongók, újságírók a Nadal – Federer rivalizálásról, kergessék a rekordokat, addig ő szép csendben teszi a dolgát. Gyönyörű hónapoknak nézünk elébe, úgy gondolom.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://anyone4tennis.blog.hu/api/trackback/id/tr532758164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F. Netti 2011.03.21. 12:06:44

Azért van igaza Nolenak, lássuk be. 24 éves korára tényleg senki nem ért el semmit ahhoz képest, amit Rafa elért. És nincs vége!

fedforever 2011.03.21. 12:57:21

Okos fiú Nole,jó "politikus" is.
Rafa tényleg csak júniusban lesz 25 éves,de:
15 éves kora óta a felnőtt profi mezőnyben játszik,2005 óta csúcsszinten,szerintem az ő "teniszéletkora "valójában jóval több mint a valódi életkora.Azt is láttuk,azok a teniszezők,akik nagyon fiatalon kerültek be az élvonalba valós életkoruknál hamarabb kerültek leszálló ágba.
Lehet,hogy tévedek, de én Nadalnál a USO győzelem óta komoly motivációvesztést érzek,nem küzd úgy,nem hajszolja magát bele a győzelembe úgy, mint eddig.Most láttam másodszor,hogy teljesen megadja magát./+Roger ellen WTF döntő/,és ez egyáltalán nem volt rá jellemző.
Meglátjuk,a vörös szín meghozza-e a kedvét, vagy már "jóllakott"?
Igen,nagyon izgalmas tavaszt-nyarat várok.

discretio 2011.03.21. 17:00:30

Igen, megkezdődött Nole csúcstámadása a nr. 1. címért. Amilyen sok pontot kell védenie Rafának, van esélye annak, hogy az USO után ne az legyen a kérdés, hogy Roghoz vagy Nadalhoz sorsolják Nolet, hanem hogy kihez kerül Rafa. :)

darage1 2011.03.23. 23:27:12

@fedforever: Azért Nadal az őszi-téli szezonban nem igazán szokott jól muzsikálni, talán még idén egész jó is volt magához képest (WTF döntő). Szóval ebből ilyen következtetést levonni, hát, ezt kicsit merésznek érzem.
A "felállt a padlóról tegnap" pedig szerintem nem éppen önállóan történt, inkább Nadal nyújtotta a kezét, hogy felsegítse, Djokovics pedig elfogadta. (Legalábbis Rafa 25%-os első szerva statisztikája, olyan adat, amihez az ellenfélnek viszonylag kevés köze volt.)
süti beállítások módosítása