HTML

Anyone4tennis?

Te is teniszbolond vagy? Érdekelnek a hírek, érdekességek egy kicsit más szemszögből? Szeretnéd, ha véleményed bekerülne a teniszközvetítésekbe, vagy a blog tartalmába? Csatlakozz, olvass, szólj hozzá!

Friss topikok

  • Sztrego: Amít Nadalról írsz Csaba, sajnos igaznak tűnik, valóban maga alatt volt a díjátadón. Nem szokott í... (2011.07.22. 17:10) Szilánkok
  • samucsek: @laciii79: Persze, ezzel egyetértek. Olyanok mintha a The Muppet Show-ból jöttek volna :-) (2011.07.06. 13:30) Nem, nem és nem!
  • Keltafan: Hát, nem hinném, hogy olyan marhára unalmas lenne egy 2008-ashoz hasonló Fedal-döntő. Életem legn... (2011.06.29. 04:34) Az a szép zöld gyep
  • darage1: Bocs Csaba, de Gonza '80-as születésű, azaz éppencsak belépett a harmadik ikszbe (már ha jól értel... (2011.06.24. 23:17) Megáll(t) az idő
  • discretio: Aki bölcs, az addig játszik ameddig élvezi a játékot . Függetlenül attól, hogy éppen hányadik a li... (2011.05.16. 16:40) Mikor lesz a most?

Linkblog

2011.06.24. 16:32 Topor

Megáll(t) az idő

Ahogyan az várható volt, az idei Wimbledon máris számos olyan élménnyel szolgált, amilyennel csak Ő (igen Kedves Olvasó, így nagy Ő-vel) tud. Elhiszem, hogy ez már nem az a fű. Tudom, ezek már nem azok a labdák, a húrok sem azok, az ütők sem, és azt is, hogy ezek a játékosok is sokkal gyorsabbak, erősebbek, magasabbak, ésatöbbi, ésatöbbi.

De helyezzük tenyerünket szívünk fölé: vajon a Roland Garros-on, vagy az Australian Open-en megtörténhet-e, ami itt történik? Megtörténhet-e, hogy a harmincon túli, két csípőműtéten átesett Lleyton Hewitt a semmiből, alig pár mérkőzéssel a háta mögött épphogy kikap a világranglista ötödik helyezettjétől, aki amúgy igen jó formában van az utóbbi időben? Vajon megtörténhet-e másutt, hogy a szintén harmincas, kiemelés nélküli Feliciano Lopez három játszmában legyőzze a háromszoros döntős Roddickot? Nem is beszélve a negyvenegy éves Kimiko Date-Krumm-ról, akit Wimbledon koronázatlan királynője Venus csak egy véres döntő szettben tud legyőzni? Hogy a mi Czink Melindánk kiejti az ötödik kiemelt Stosurt? Ugye, ugye, salakon, kemény pályán ilyesmi ritkán történik, főleg egyszerre, egy hét alatt.

Itt más az érték. Itt kiegyenlítődnek a fizikai különbségek, komolyabb szerephez jut a rutin és a technika, gyorsabb, rövidebb a játék, így harmincon felül sem kell rettegnie a sportolónak attól, hogy nem bírja a strapát. hirtelen fegyverré válik, ami amúgy már inkább a gyengeség jele volt, egy blokkolt fogadás az alapvonalra, egy rövid kereszt nyesés, egy vágott szerva. És a meglepetések, már ha azok, csak jönnek és jönnek. Ljubicic szintén harmincon felül először Cilic barátját, majd a szintén huszonéves Stakhovsky-t is legyűri és meglehet, Andy Murray-re is kellemetlen percek, órák várnak. Fernando Gonzalez a negyedik ikszet tapossa, mellesleg ő is csípőműtét után van visszatérőben, immár a harmadik körben, Nalbandian és Malisse dettó nem mai fiúk, mind-mind megjárván a hadak útját.

Nem folytatom, tán elég volt a nevekből. Amit ki szeretnék hozni belőle, nem is a rajongásom a füves pályás tenisz iránt, ami egyébként ebben a formában talán nem is igaz, hiszen a mérkőzések zöme azért messze nem olyan színes, mint egy kemény pályás Grand Slam-en. A lényeg, hogy MÁS. És talán éppen ez világít rá a sokak számára érthetetlen tényre, miszerint Wimbledon a legfontosabb tenisztorna a világon. Nem véletlen, hogy mindenki, még a salakjátékosok zöme is ezt vallja.  No nem azért, mert ezt tartják a legjobbnak, legizgalmasabbnak, hanem mert ők is érzik, valami különleges, ritka élményben van részük. Olyasvalamiben, amit máshol, máskor nem élhetnek meg, mert Wimbledonban kicsit megállt az idő.

Pontosabban fogalmazok: Wimbledonban kicsit megáll az idő.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://anyone4tennis.blog.hu/api/trackback/id/tr763011746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darage1 2011.06.24. 23:17:17

Bocs Csaba, de Gonza '80-as születésű, azaz éppencsak belépett a harmadik ikszbe (már ha jól értelmezem a "negyedik ikszet tapossa" kifejezést).
süti beállítások módosítása