HTML

Anyone4tennis?

Te is teniszbolond vagy? Érdekelnek a hírek, érdekességek egy kicsit más szemszögből? Szeretnéd, ha véleményed bekerülne a teniszközvetítésekbe, vagy a blog tartalmába? Csatlakozz, olvass, szólj hozzá!

Friss topikok

  • Sztrego: Amít Nadalról írsz Csaba, sajnos igaznak tűnik, valóban maga alatt volt a díjátadón. Nem szokott í... (2011.07.22. 17:10) Szilánkok
  • samucsek: @laciii79: Persze, ezzel egyetértek. Olyanok mintha a The Muppet Show-ból jöttek volna :-) (2011.07.06. 13:30) Nem, nem és nem!
  • Keltafan: Hát, nem hinném, hogy olyan marhára unalmas lenne egy 2008-ashoz hasonló Fedal-döntő. Életem legn... (2011.06.29. 04:34) Az a szép zöld gyep
  • darage1: Bocs Csaba, de Gonza '80-as születésű, azaz éppencsak belépett a harmadik ikszbe (már ha jól értel... (2011.06.24. 23:17) Megáll(t) az idő
  • discretio: Aki bölcs, az addig játszik ameddig élvezi a játékot . Függetlenül attól, hogy éppen hányadik a li... (2011.05.16. 16:40) Mikor lesz a most?

Linkblog

2011.03.24. 21:04 Topor

Sose hátrálj meg, sose add fel!

Ez a régi idézet bukott felszínre bennem, amikor megláttam Roger Federer nyilatkozatát, illetve nevezzük inkább reakciónak a nem kevésbé legendás Martina Navratilova bírálatára. Minden idők talán legnagyobb női teniszezője ugyanis igencsak őszinte és egyenes véleményt fogalmazott meg, mely szerint Federer soha többé nem szerzi vissza a világelsőséget. A tizenhatszoros Grand Slam bajnok meglehetősen érzékenyen reagált a megjegyzésre. "Valószínűleg lemaradt a londoni Wolrd Tour Final-ról," mondta a jelenleg harmadik svájci, aki megnyerte az év végi döntőt, ám azóta háromszor is kikapott Novak Djokovic-tól. "Biztos máshol járt, talán épp a Kilimandzsárót mászta meg."

Federer megjegyezte, hogy fizikailag jobb állapotban érzi magát, mint 22 évesen és sokkal jobban tisztában van azzal, mit bír elviselni a szervezete. Kéretlen ügyvédre lelt Andy Roddick személyében is, aki azt mondta, "Ez butaság. Bárki, aki kritizálja Rogert jelenlegi játékáért, nagyon jól kell végezze a saját dolgát."

Erről csupán két dolog jut eszembe. Martina Navratilova "elég jól" végezte a dolgát, a Kilimandzsárós megjegyzést pedig igazán ízetlennek tartom, hiszen köztudomású, hogy Navratilova azután vállalkozott a hatalmas tehertételre, hogy megnyerte első csatáját az emlőrákkal szemben. Aki ismer tudja, mennyire tisztelem Federert, de úgy gondolom, ezúttal jobban járt volna, ha szerényen mosolyogva csendben marad és megnyeri a Miami Masters-t. Az lett volna az igazi válasz....

 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://anyone4tennis.blog.hu/api/trackback/id/tr732769182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dirthy 2011.03.24. 22:34:54

Egyetértek, finoman szólva is ízléstelen, gusztustalan volt -számomra- ez a gyerekes, sértődött pökhendi elégtétel. Talán már a érzi a vesztét. :)

fedforever 2011.03.25. 07:50:28

Hol található meg ez az interjú eredetiben?

discretio 2011.03.25. 13:25:34

Szerintem az, hogy mit gondolunk arról, hogy v.ki v.hol v.mit mondott az inkább rólunk szól, mert valójában fogalmunk sincs, hogy aki nyilatkozott, mit gondolt valójában.
Én pl. azt gondolom, hogy Federer nem bunkó, de Navratilova meglehetősen irigy. :)

Cathy07 2011.03.25. 15:02:18

Na egyrészt Fed nyilatkozat.
Q. Off of the question he just asked, one of the criticisms of you came recently from Martina Navratilova saying that she doubted whether you'd be back at the level of three or four years ago or back at No. 1. The fact it's coming from her, does that register at all for you?
ROGER FEDERER: Sure. You'd rather hear other things, you know. Maybe she missed the London World Tour Finals. I don't know. Maybe she was somewhere else climbing Kilimanjaro. I don't know. I love her.
Look, I think she's been an inspiration to my wife and I always love seeing her, but if you had the microphone in front of you and you get a negative question, you get dragged into it. You have to answer it.
So that's what happens. And she's in front of the microphone a lot of times, you know, like other experts, as well, and eventually you can't just say only good things. You have to also say more negative things. Then you pick up on these, and next thing you know it's like I'm being asked and then I have to answer it, which is unfortunate.
I have no problem with Martina. She's allowed to say.
Teljes interjú itt: www.menstennisblog.info/2011/03/roger-federer-miami-interview-march.html Egyébként a Rodos kérdéshez a riporternek külön tudok gratulálni....
Navratilova pedig ezt mondta:
Federer, winner of 16 Grand Slam singles titles and holder of the world number one ranking for 237 weeks, has fallen to number three in the rankings.

"I don't think he'll ever play as well as he did three or four years ago - that's not to say he can't still win a slam, but it's difficult to see him climbing back to number one," Navratilova said of Federer.

"Nadal is dominating and Djokovic's confidence is off the chart. Roger has lost three matches (this season) to Djokovic and lost to him at US Open last year as well, it will get under his skin."

Én nem érzem, hogy Rog bántó lenne, sőt még azt is elmondja, hogy nagyon nehéz az, amikor mikrofont dugnak a képedbe és muszáj válaszolnod a kérdésekre. Navratilova megjegyzése meg nagyon nem szerencsés sztem, hogy tud ilyesmit ekkora magabiztossággal kijelenteni? Ez nem sértő?

Topor 2011.03.25. 15:46:26

Szerintem csak szerencsétlen volt a nyilatkozat, mert a kérdező pontosan tudta, hogy Federer egója nem viseli el ezt a fajta támadást és reagálni fog. Ezért írtam, hogy talán jobb lett volna, ha nem reagál. Nehéz kérdés ez, mert nem tudjuk, hogyan tették fel Navratilovának a kérdést.....

fedforever 2011.03.26. 09:03:42

@Cathy07: Kösz Cathy!

Kicsit más képet fest így a dolog,mint Csaba felvezetőjében..
süti beállítások módosítása